Миков уволни трима служители от МВР, уронвали престижа
Миков уволни трима служители от МВР, уронвали престижа / cнимкa: Sofia Photo Agency
Трима служители на МВР са уволнени със заповед на вътрешния министър Михаил Миков съобщават от министерството. Граничен полицай от Калотина е уволнен за притежаване на голямо количество цигари без бандерол. При операция на ДАНС в багажника на личния му автомобил, са открити 480 кутии цигари. Служителят твърди, че по време на нощното си дежурство е намерил цигарите в три плика и ги е прибрал в колата си.

Друг служител на МВР работещ на Аерогара – София е уволнен за тежко нарушение на трудовата дисциплина. През миналото лято той е извършил справки в автоматизираната информационна система на МВР без основание и извън кръга на изпълнение на служебно възложените му задачи. Той е влизал без нужда в системата, за да смени паролата за достъп на своя колежка, за което също не е уведомил ръководителите си по надлежния ред.

Старши полицай от охранителната полиция на Аерогара – София е уволнен за многократни и демонстративни откази да изпълнява разпорежданията на началниците си. Въпреки предупрежденията той системно застъпвал на дежурство не само със зачисленото му служебно оръжие, но и с личен пистолет.