Мартин Димитров: Очаквам още спрени европари
Мартин Димитров: Очаквам още спрени европари / cнимкa: Sofia Photo Agency

„Очаквам нови спрени европейски средства”, заяви в предаването „Челюсти” на Дарик Мартин Димитров от ОДС. Според него правителството вече е загубило легитимността си пред европейските институции.

„За изненади няма място. Самата тези на премиера и президента – не знам кой първи я каза всъщност – че ЕС правел това заради европейските избори, които се очаквали – е наивна и несериозна”, каза Димитров. По думите му е „очевидно, че има тежка корупция, за която вина носи сегашното управление в България и е очевидно, че има много страшни злоупотреби и е очевидно, че това правителство е загубило своята легитимност пред европейските институции”.

„Вече оттук нататък никакъв проблем не може да бъде разрешен с това управление. Те нямат легитимност там. При това положение очакваме нови спрени европейски средства. Представете си, особено в условията на световна финансова криза, да бъдат загубени толкова много пари. Засега половин милиард евро, да не станат скоро 1 млрд. евро вървят нещата. Това е доста безотговорно”, каза Димитров и допълни: „В условия, при които банките намалиха кредитите и увеличиха лихвите, да се загубят толкова много пари, е направо нелепо. Затова искаме и оставката на правителството”.