/ БГНЕС
Парламентът одобри Марияна Николова за вицепремиер
99741
Парламентът одобри Марияна Николова за вицепремиер
Коя е Марияна Николова?
  • Парламентът одобри Марияна Николова за вицепремиер
  • Коя е Марияна Николова?
Приоритет на новия вицепремиер Марияна Николова ще бъде повишаване на доходите. В кулоарите на парламента тя помоли за седмица-две отсрочка, за да навлезе в работата. Николова обясни още, че не знае дали ресорът ще остане със същите правомощията, защото това решение било на премиера Бойко Борисов.

Парламентът одобри Марияна Николова за вицепремиер

"Един отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото по отношение линията на управленската програма на правителството, а също така повишаване доходите на населението - това са мои приоритети, към които ще се стремя", заяви пред Николова след избора й от Народното събрание.
 
Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите в коалиционното споразумение, посочи още тя.
 

БГНЕС


"Ресорът на отговорност на досегашния вицепремиер беше много отговорен, това са много министерства, държавни агенции. Аз не зная дали той ще бъде потвърден или изменен, това е прерогатив на министър-председателя да реши", каза Николова. Тя посочи, че теми от значение за нея са здравеопазването и децата. Интерес за мен представляват и децата, те са нашето злато, коментира Марияна Николова.

Отново скандали в парламента и все още няма решение за вицепремиер

Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов. Парламентът одобри освобождаването на Симеонов и избирането на Николова.
 

БГНЕС


Новият вицепремиер беше уточнен на близо 9-часов коалиционен съвет вчера. Днес със 116 гласа "за", 62-ма "против" и без нито един "въздържал се" парламентът одобри новия вицепремиер, отговарящ за икономическата и демографската политика.