„Иван не е агресивен. Не може да борави с нож. Не мога да си го обясня. Детето е играло пред блока. Не ходи на други места, страх го е”, сподели пред NOVA Донка, която е майка на 15-годишният ученик, арестуван за смъртта на 11-годишно момиче в Бургас.
 

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)


Момчето остава за постоянно в ареста, реши състав на Бургаския окръжен съд. Майката на момчето е убедена, че детето й не е извършител на жестокото престъпление. „Детето ми е без вина в ареста. Лъжа е, че е носил нож. Не е истина и че са намерили вещи на момичето в дома ни”, каза тя.

Майката на 15-годишния Иван: Той не може да реже с нож, да използва вилица и лъжица

До момента Донка не се е виждала със сина си, тъй като не са я допуснали да разговаря с него. „Искам да се намери истинския убиец. Синът ми е страхлив, ако го ударят, ще даде и другата буза”, каза тя.

След убийството на Никол, 15-годишният обвиняем играл на криеница

„Проблемът не е във Facebook. Такива неща се случваха и преди да има социални мрежи”, каза в предаването „Здравей, България” криминалният психолог Тодор Тодоров. По думите му в немалко подобни случай проблемът е в комуникацията между децата и родителите. „Често се случва те да видят, че има проблем, но да не правят нищо. Или искат проблемите сами да отминат, защото ако не се справят с тях ще се провалят като родители”, заяви той.

Кога е нормално децата да имат профили в социалните мрежи? (ВИДЕО)

„Родителите са склонни да си купуват любовта на детето, като му купуват скъпи играчки – телефони, таблети, компютри. Но може да направиш така, че да ги контролираш. Важно е обаче това да не се прави тайно, защото детето рано или късно ще разбере и така се губи доверието”, каза експертът.

Интернет тормозът - ежедневие за българския тийнейджър

Според него в училище трябва да се говори за тези неща. От друга страна отношенията между децата и родителите трябва да са силни и да има силно доверие. „Трябва да се говори, но и да слушаме какво ни казват децата”, каза той.
 
nova.bg