Лекарските протести почти навсякъде са прекратени
Лекарските протести почти навсякъде са прекратени / БГНЕС
Лекарските протести почти навсякъде са прекратени
26822
Лекарските протести почти навсякъде са прекратени
  • Лекарските протести почти навсякъде са прекратени

Почти навсякъде в страната протестите на лекарите са прекратени - това каза председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов в предаването „Кой говори".

Пред Дарик той обясни: „По информацията, която имаме от сутринта, почти навсякъде протестите са прекратени. Доколкото ми се обадиха от Русе, от Смолян - там протести няма. В Пловдив предстои да вземат решение. В момента не текат такива протести, така че като че ли затихва тази вълна, дано да няма причина веднага да се възобнови".

По-късно стана ясно, че пловдивските джипита са се включили в протеста срещу държавната политика в здравеопазването и в частност заради забавените плащания от Националната здравна каса. Протестът на джипитата в Пловдив ще е в рамките само на днешния ден, заяви за Дарик председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Александър Калайджиев. Решението е взето заради това, че до снощи парите не са били по сметките на лекарите, а също и заради изказването на премиера Бойко Борисов, че протестират, защото се страхуват от проверки, обясни д-р Калайджиев.