Костов настоява за повече яснота по случая в Перник, бил твърде странен
Костов настоява за повече яснота по случая в Перник, бил твърде странен / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Костов настоява за повече яснота по случая в Перник, бил твърде странен
49289
Костов настоява за повече яснота по случая в Перник, бил твърде странен
  • Костов настоява за повече яснота по случая в Перник, бил твърде странен

Лидерът на ДСБ Иван Костов ще поиска вътрешната комисия в парламента да изслуша премиера Бойко Борисов и ресорния министър Цветан Цветанов по казуса в Перник, ако на заседанието й в сряда, когато се очаква шефът на ГДБОП Станимир Флоров да докладва по темата, не се получат отговори на въпросите, които тъмносините задават по заплетения случай.

Костов смята, че Флоров трябва да бъде освободен от поста, който заема, заради самоубийството на единия от заподозрените за смъртта на Мирослава.

Подозренията на хората, че има нещо скрито в този случай, се дължи на обстоятелството, че вероятно са нарушени сериозни правила за дейността на МВР, подчерта Костов.

"Тази сфера е такава, че не допуска който и да било да не си върши работата. Тези, които не са иззели оръжието на въпросния и са му го оставили под ръка, за да се самоубие, с патрон в цевта, защото той не би могъл да го зареди. Много странни неща излизат в медиите и не можем да разберем каква е истината. В противен случай този скандал ще затвори възможността на министъра и на премиера да коментират авторитетно каквито и да било действия, свързани с вътрешната сигурност", коментира още лидерът на ДСБ.