Консултативният съвет за национална сигурност ще заседава на 29 ноември
Консултативният съвет за национална сигурност ще заседава на 29 ноември / БГНЕС, архив

Държавният глава Росен Плевнелиев свиква на 29 ноември от 10:00 ч. на "Дондуков" 2, заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза".

За участие в КСНС е поканен и избраният за президент Румен Радев, информираха от пресцентъра на държавния глава.

КС: Плевнелиев няма право да насрочва нови избори

Президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарните партии след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов. Целта на държавния глава бе да се намери изход от кризата.

Плевнелиев разговаря с ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, с представители на Българския демократичен център (БДЦ) с АБВ и "Атака".

Защо консултациите между президента и партиите бяха толкова важни и решаващи?

"Запазвам си правото веднага след консултациите да свикам извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно - политическите партии и законодателната и изпълнителната власт, да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме. Чак след това ще стартира и конституционната процедура за връчване на мандати", обясни миналата седмица държавният глава.