Конституционният съд се дискредитира с решението си за изборите според Сидеров
Конституционният съд се дискредитира с решението си за изборите според Сидеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Конституционният съд се дискредитира с решението си за изборите според Сидеров
48248
Конституционният съд се дискредитира с решението си за изборите според Сидеров
  • Конституционният съд се дискредитира с решението си за изборите според Сидеров

Имаме криминална брутална подмяна на вота. Това заяви в предаването „Годината” на Дарик лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Основното е да посочим престъпленията, които бяха извършени на тези избори. За мен Росен Плевнелиев е криминално избран президент - той не е легитимен, не е морално защитен”, каза категорично той.

Сидеров обясни, че „Атака”, като една от най-ощетените политически партии на тези избори, са били длъжни да искат касиране на вота. „Решението на Конституционния съд показа нещо външно прикривано - Първанов и Борисов играят заедно. Те са тандем и си подават топката от изборите през 2006-а. С БСП има съглашателство те да бъдат двупартийната система в следващия парламент. Конституционният съд се дискредитира с решението си за изборите”, коментира още лидерът на „Атака” и допълни, че „когато рушиш националистическия вот, ти помагаш на душманите на българския народ”.

2011-а в никакъв случай не може да бъде определена като година на края на „Атака”, виждам 2012-а като година на нова фаза на „Атака”, заяви лидерът на партията Волен Сидеров. „Аз лично имам амбицията да дам другата част от спектъра на нашата идейна програма, не само етническо-верския, на който се наблягаше през тези години. За съжаление широко известни не са нашите виждания относно нов икономически модел, социални виждания и национален суверенитет и сигурност”.

„Цялата политика, която се води сега, е отдалечаване от националните интереси, управляващите сега са тръгнали по плоскостта на националното предателство”, обяви още Сидеров. Той даде като пример за това обвинение обсъжданията за добив на шистов газ, предоставяне на небето ни за турски самолети, златодобива на България, който сега е даден в ръцете на чужди компании.