Кметът на Тунджа благодари за съпричастността за трагедията на Бакаджика
Кметът на Тунджа благодари за съпричастността за трагедията на Бакаджика / DarikNews

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев изказва благодарност на всички институции, държавници и граждани, които изпратиха съболезнования и изразиха своята съпричастност към мъката и страданието на родствениците на загиналите и пострадалите в жестоката катастрофа на 28 май.

Преклонение пред трагичната загуба поднесоха генералният консул на Руската федерация във Варна Анатолий Щелкунов, министри, областният управител на Кърджали, кметовете на общините Айтос, Видин, Средец, Елхово, Болярово, Баните, Лом, Кричим, кметовете и кметските наместници от община Тунджа, председателите на общинските съвети на Долна баня и община Баните, Управителният съвет на „Културно-просветно дружество на каракачаните Речица", Каритас София, десетки граждани от региона и страната.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев, ръководството на общината и служители от общинската администрация присъстваха на ритуала на четирите погребения в село Безмер и изказаха лични съболезнования на близките на загиналите Вълкана Георгиева, Минка Косева, София Вичева и Иван Ганев.

По предложение на кмета на общината и с решение на общинския съвет Тунджа, родствениците на жертвите получават средства за подпомагане преодоляването на последиците от трагедията в размер по 1000 лв. за всяко загинало лице с адрес в община Тунджа. По 500 лв. ще получи и всяко хоспитализирано за повече от 24 часа лице с адрес в общината. Ръководството на общината обмисля и други благотворителни начини и инициативи за подпомагане на загиналите и пострадалите от община Тунджа в трагедията на Спасовден.

Други новини от Сливен