„Бойко Борисов е феномен и докато той е в добро крепко здраве, партия ГЕРБ винаги ще е на власт". Това заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия финансистът Владимир Каролев.

„Познавам много членове на ДСБ и голяма част от тях не приемат това, което направи Радан Кънев. Това беше малко изхвърляне. Очаквах съдебната реформа да е по-дълбока", изтъкна той, като допълни, че няма причина да се случват предсрочни избори.

Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността

"Ако Реформаторите решат да напуснат правителството, ще трябва всички да го сторят. Не трябва само една партия да напуска. Но тогава ще трябва да има предсрочни избори и отново политическа нестабилност. И накрая няма да има никакви резултати", смята той.

Според него ДПС също никога няма да получат по-малко проценти от тези сега, освен ако повече българи не започнат да гласуват.  

Според него "Реформаторският блок" трябва да "натисне" ГЕРБ за реформи.

Караянчева за Кънев: Не може да пускаш песновки във Фейсбук и да чакаш да ти обърнат внимание

"След като съдиите не са съгласни с тяхната част за реформата в съдебната власт, напълно е логично парламентът да се съобрази с това, което те искат", заяви той, като изрази увереност, че Реформаторският блок няма да се откаже от идеята си промените да обхванат и прокуратурата. 

Що се отнася до темата с майчинските, той посочи, че "трябва да се спре професията "майка с дете", която е разпространена сред малцинствата.

Източник: Novanews.bg