„Коалицията е стабилна", заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. Засега няма информация за оттеглянето на още министри, каквито слухове се появиха.

Христо Иванов подаде оставка

„Една оставка винаги създава проблеми", коментира тя, след като вчера правосъдният министър Христо Иванов напусна поста си. Веднага след това Радан Кънев от Реформаторския блок излезе сам в опозиция.

Радан Кънев оттегля подкрепата си от Борисов и кабинета

Тя го разкритикува, че не е подходил правилно и не е убедил останалите, че предложението на Реформаторите е по-добро:

„Когато се правят такива неща, трябва да се убеждават парламентарните групи. Всичко е въпрос на диалог. Не може да пускаш песновки във Фейсбук и да чакаш някой да ти обърне внимание. Трябва да се говори, да се обяснява, след като това ти е кауза".

Бъчварова: И ГЕРБ може да предложи свое име за поста министър на правосъдието

На въпрос дали би подкрепила Меглена Кунева за министър на правосъдието, тя заяви, че от ГЕРБ ще направят своето предложение за поста, но ако Бойко Борисов подкрепи нейната кандидатура, всички ще го направят.

Относно подкрепата от страна на ГЕРБ на предложенията на АБВ за прокурорската поправка, Цвета Караянчева обясни, че се е оказало, че само те и Реформаторите ще подкрепят предложения от тях текст, а този на АБВ е имал по-голяма подкрепа.

Ще издържи ли кабинетът след оставката на министър Иванов?

"След като се знаеше, че това е исторически компромис и реформа на Христо Иванов, защо г-н Кънев не прекара тези два месеца в убеждаване на останалите политически сили в правотата на тази идея", попита Караянчева.

Тя предположи, че до края на седмицата ще има предложение за нов правосъден министър.

Източник: Novanews.bg