Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността
Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността / снимка: БГНЕС
Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността
83215
Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността
  • Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността

ДБГ няма да оттегли подкрепата си от правителството. Освен това от движението видяха в участието си във властта гаранция за стабилност и неизбежност от реформи.

От формацията на Меглена Кунева ще настояват да стане ясно ДСБ в опозиция ли минават или остават сред управляващите.

Цветанов: Днешното управление няма алтернатива

Движение България на гражданите ще предложи на партньорите в рамките на Реформаторския блок и ГЕРБ декларация за подкрепа на правителството. Според лидера на партията Меглена Кунева в нея трябва да залегнат приоритетите през следващите 6 месеца:

"Антикорупционно законодателство и законодателство, свързано със съдебната реформа. В това число - промени в Закона за съдебната власт, НК и процесуалните закони. Реформи в образованието, насочени към стимулиране на качеството му. Трето - продължаване на реформите в здравеопазването с акцент - въвеждането на електронната здравна карта и преструктуриране на сектора. Оптимизиране разходите в енергетиката и ясен ангажимент за начина на ценообразуването след либерализацията в сектора".

ДСБ сваля доверието си от правителството, Москов остава министър

От движението определиха приетите на второ четене промени в Конституцията като стъпка в правилната посока и призоваха ГЕРБ да предложи нов правосъден министър.

Даниел Вълчев пък не спести иронията си по адрес на ДСБ, които свалиха доверието си от кабинета, но оставиха в него министъра на здравеопазването Петър Москов:

"Трябва да бъдем по-толерантни към особеностите на българския политически живот, нека не забравяме, че дори природата е създала такова същество като птицечовката".

От движението предлагат утре да се проведе съвместно заседание на ръководството на Реформаторския блок и петимата министри, излъчени от формацията.