/ БГНЕС, архив
Заместник на Нено Димов бил втори вариант
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи на премиера Бойко Борисов две кандидатури за министър на околната среда и водите. Коалиционен съвет във вторник ще определи кой заема мястото в правителството - заместник-шефът на ВМРО Искрен Веселинов или заместник-министърът на екологията Николай Кънчев, съобщава "24 часа".

За титуляр на мястото на арестувания Нено Димов за празния язовир "Студена" се спряга зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Той е сред най-близките до лидера Каракачанов. Веселинов е зам.-шеф на ВМРО, съпредседател на ПГ на ОП и председател на регионалната комисия в парламента. Той е строителен инженер по професия, има и юридическо образование.

Повдигнаха обвинение на Нено Димов за умишлена безстопанственост

Като резервен вариант от ВМРО можело да предложат на премиера за министър от своята квота Николай Кънчев, досегашен заместник на Нено Димов в МОСВ с ресор управление на отпадъците. Това обаче бил по-несигурният кандидат заради разследването, което тече и по въпроса с вноса на боклук.
По образование е историк и е работил като журналист.

Днес Нено Димов подаде оставка чрез своя адвокат, след като беше задържан и му повдигнаха обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Димов прекара нощта в
Трето районно в София, където първоначално бе отведен на разпит след спецакцията в неговото ведомство, но впоследствие бе задържан за 24 часа.