Капитанът на отвлечения кораб бил отличен професионалист и добър баща
Капитанът на отвлечения кораб бил отличен професионалист и добър баща / снимка: Reuters

Капитан Великов е изключителен професионалист, много добър баща, това каза Дора Тодорова, бивша съпруга на Велико Великов, капитанът на кораба "Ейшън Глори", отвлечен на 1 януари от сомайлиските пирати. Тя каза още, че Великов се е обадил по празниците - за Коледа и Нова година, за да поздрави сина си Николай.

Бившата жена на Великов е от Ямбол и сега живее в родния си град заедно с десетгодишния им син Николай. Завършила е Военноморското училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна.

Тодорова научила от новините за отвлечения кораб по телевизията и оттогава е много притеснена. Съпричастна е със съдбата на колегите си и от двата кораба. Надява се преговорите за освобождаването им да започнат и вярва в техния успешен край. До снощи не била казала на детето, но след като по медиите е изтекла информация с името на баща му, го информирала. Предпочела тя да му каже за проблема - внимателно, след съответната подготовка, отколкото да научи от чужди хора и да се травмира. Младата жена се въздържа от повече коментари, категорична е, че преекспонирането на проблема е излишно.