Изпращаме втора рота в Сараево
Изпращаме втора рота в Сараево / netinfo

Началникът на Сухопътните сили ген. майор Иван Добрев връчи сертификат за успешна подготовка на втория български контингент в състава на мироподдържащата мисия на Европейския съюз в Босна и Херцеговина. Ротата е сформирана от 120 военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора.

Тя ще охранява щаба на командването на силите “Алтея” в Бутмир край Сараево. Ротата ще бъде дислоцирана в Босна и Херцеговина в средата на декември. В Хасковската бригада се подготвя допълнителна механизирана рота за участие в мироопазващи мисии на Европейския съюз, съобщи началникът на Сухопътните войски.

Догодина бригадата в Казанлък ще бъде предислоцирана в Северна България и същевременно ще приеме част от бойците на 61-ва Стрямска бригада-Карлово. Участниците в мисии зад граница ще се подготвят на полигона “Марино поле” и в чужбина, допълни ген. Добрев. През следващата година в Сухопътните войски трябва да постъпят 2 774 кадрови войници, за да се спази срокът за професионализация – 2008 година.

Други новини от Стара Загора