Интернет регистрацията за детска градина в София приключи, от 2 до 13 юни е първото записване
Интернет регистрацията за детска градина в София приключи, от 2 до 13 юни е първото записване / netinfo

Днес приключи кампанията за интернет регистрацията за записване в детски градини в София. Утре излизат списъците с децата, които са приети на първото класиране. Те ще бъдат обявени в два варианта – на интернет страницата на Дирекцията по култура и образование в Столичната община и на хартия в самите детски заведения. Първото записване е в периода от 2 до 13 юни. Това съобщи за Дарик Мария Минчева, директор на общинската Дирекция „Образование" и добави:

Утре детските градини ще работят, ще има дежурни. На повечето места директорите лично ще бъдат, за да могат родителите да влязат и в градината, да видят този списък. От 2 до 13 юли е записването на децата в детските градини.

Утре няма да могат да направят записване?

Не, утре и вдругиден няма да могат да запишат децата, просто ще се запознаят със списъка. Те ще бъдат информирани дали детето им е прието, дали е чакащо.

Може ли записването да се направи и по интернет?

Не, не може. По интернет нямаме записване. Записването става на място с подадено заявление.

Спомням си от кампанията за интернет регистрацията, че направената регистрационна форма беше за над 10 – 15 хиляди, а колко са местата, за които са тези регистрации. Колко деца ще останат извън детска градина?

Около 7000 са свободните места, но не можем да правим тази сметка – от 15 хиляди да извадим 7 хиляди и да кажем това е, защото в тази бройка на регистрираните не са всички родители, които желаят децата им да бъдат записани в детска градина.