Христо Бисеров: Препоръките в доклада на ЕК са прекалено много
Христо Бисеров: Препоръките в доклада на ЕК са прекалено много / снимка: БГНЕС, архив

В доклада на Европейската комисия за правосъдието и вътрешните работи има прекалено много препоръки и това показва, че усилията за реформи не са качествени, щом няма резултат, коментира зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров.   

Според него с доклада си Европейската комисия ни казва, че се иска не просто воля, а качествена воля, и ни повтаря какво трябва да направим. "Всички препоръки, които са повече от 10,  са основателни", категоричен е Бисеров. "Освен това комисията припомня, че голяма част от препоръките от миналата година не са изпълнени", посочи той и допълни, че "оптимизмът, който управляващите се опитват да внушат, няма никакви основания".

В същото време Бисеров не смята, че критиките са насочени основно към съдебната система, защото по думите му Европейската комисия не разглежда България като съчетание от различни видове власти, а като страна членка, допълва БТА. Зам.-председателят на ДПС заяви още, че не е вярна разпространената информация, че докладът препоръчва създаване на специализирани съдилища.