Хора от ДАНС стоят зад взрива пред „Галерия”, твърди Яне Янев
Хора от ДАНС стоят зад взрива пред „Галерия”, твърди Яне Янев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Хора от ДАНС стоят зад взрива пред „Галерия”, твърди Яне Янев
38403
Хора от ДАНС стоят зад взрива пред „Галерия”, твърди Яне Янев
  • Хора от ДАНС стоят зад взрива пред „Галерия”, твърди Яне Янев

Твърденията на Тодор Великов, направени пред премиера Бойко Борисов, са лъжи. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев по повод коментара на министър-председателя, че подобни действия като взрива пред редакцията на в. „Галерия” са били планирани пред Великов. Целта по думите на Борисов е да излезе, че властта атакува хората около вестника.

Янев заяви, че тези, които са отговорни за нападението над Огнян Стефанов, стоят и зад взрива пред „Галерия”. Макар че не пожела да конкретизира, той намекна, че това са хора от ДАНС, заемащи високи позиции. „Аз също считам, че тези, които са пребили Огнян Стефанов, сега са взривили и „Галерия”. Убеден съм в това”, каза той.

„Държавната мафия управлява по сикаджийски, тъй като другите й методи за непознати. Тази мафия, която дерибействаше в СИК, сега дерибейства в държавата. Тук е въпросът да започнат вече да се задават открито и ясно въпроси към Бойко Борисов. Досега бяха премълчавани, защото те с Цветанов играеха ролята на доброто и лошото ченге. Този период вече мина и трябва да се задават конкретни въпроси и към Борисов”, обясни още Янев.

„Борисов на практика е толкова страхлив, толкова объркан, че вчера наговори един куп небивалици, които ако го накарате, не може да повтори. Той нали се прави на някакъв смел мъж, нека да каже имена от РЗС, които са участвали в някакви терористични актове”, призова още Янев.

В кулоарите на парламента лидерът на РЗС заяви още, че е под достойнството му да коментира Тодор Великов и обеща всичко да стане ясно в съда. Тази сутрин пред Янев, че ще заведе дело срещу премиера Бойко Борисов. „Нека пред съда Борисов да обясни, след като е знаел, че сме атентатори, защо не е предотвратил този опит за убийство, защото при взрива пред вестник „Галерия” можеше да бъде убит човек”, апелира Янев. „Ще разберете в скоро време”, каза Янев.

Твърденията на Тодор Великов, че е планирал катастрофа преди изборите, той определи като абсолютна лъжа и заяви, че клеветниците трябва да докажат тази лъжа. „Аз срещу Великов съм завел две дела, това ще е третото с много тежки последици”, закани се лидерът на РЗС.

„Приемам хвърлената от Борисов ръкавица. Ние ще свалим това мафиотско управление от власт. Когато има взривове, бомби, показни убийства, тогава е силата на Борисов. Той е силен по време на хаос, очаквам да наметне черния шлифер и да ходи по улицата и да надига белите чаршафи на труповете”, каза още Янев.

„Това, което се опитват да внушават е само и единствено за тяхна сметка. Не мога да се ангажирам с коментарите на Патрашкова, но съм сигурен, че държавната мафия организира държавен преврат вчера. В основата на това е един нереализиран кандидат фюрер и един бивш и, може би, настоящ рекетьор”, коментира председателят на РЗС.