Епископ Писаров пише до Бенедикт ХVІ за медиците ни в Либия
Епископ Писаров пише до Бенедикт ХVІ за медиците ни в Либия / netinfo

Епископ Христо Писаров, председател на Християнска Вселенска апостолска църква е написал писмо до Негово Светейшество папа Бенедикт ХVІ.

Епископ Писаров моли Светия отец като духовен лидер на един милиард християни да се моли и да се застъпи за осъдените на смърт български медици в Либия в името на истината, справедливостта и милосърдието.

От своя страна аз ви моля да популяризирате това писмо в своите медии и да призовете своите читатели, слушатели и зрители да го подкрепят. Писмото ще бъде преведено на италиански и ще бъде изпратено до Светия престол. Подготвя се и сайт, на който писмото под формата на подписка може да бъде подкрепено от всеки желаещ.

Ето и целия текст на писмото:

Ваше Светейшество,

Обръщаме се към Вас с евангелския поздрав „Здравейте” (II Коринтяни 13:11). Пише Ви Епископ Христо Писаров, председател на Християнска Вселенска и Апостолска Църква (CHRISTIAN ECUMENICAL AND APOSTOLIC CHURCH), която беше създадена в следствие на гоненията на част от православните християни в България от страна на държавата през юли 2004 година. Част от прокудените християни се обединихме от идеята за по-пълно и безпрепятствено общуване между вярващите в Христа Иисуса.

Приемайки белезите на Божия промисъл в църковната история се обръщаме към Вас, като Викарий на Иисус Христос да подкрепите молитвено прескърбните ни сърца, които милеят за нашите скъпи сестри медици и други братя, които незаслужено станаха жертва на авторитарния режим на Муамар Кадафи.

Вярвайки в ценностната система на Евангелието и в придобивките на съвременния християнски хуманизъм и приемайки изцяло енцикликата „Евангелие на живота” на покойния Папа Йоан Павел II, ние твърдо и непоколебимо изповядваме, че най-голямата ценност в тварния свят е човешкия живот, създаден по Божи образ и подобие, за това като християни решително отхвърляме смъртното наказание.

В духа на тези ценности се обръщаме към Вас, като Върховен глава на Католическата Църква и Владетел на държавата Ватикана, да приемете бащински нашата молба, съпроводена с подписите на група общественици и интелектуалци, да се молите пред олтара на Всевишния за освобождаването на несправедливо задържаните вече осем години български медици и палестинския лекар и според промислителния Божи план и лично намесата на Вашата блага воля да бъдат употребени всички възможни средства, за да възтържествува истината и справедливостта.

Поздравяваме Ви с настъпващите Рождественски празници и желаем на Ваше Светейшество здраве, дългоденствие и мирен живот в Христа Иисуса!

Препоръчваме се на светите Ви молитви и оставаме верни в Христа Ваши братя!

Епископ Христо Писаров