Електронен портал на КАТ слага край на опашките пред гишетата
Електронен портал на КАТ слага край на опашките пред гишетата / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Откриха електронен портал в КАТ, край на опашките пред гишетата
21844
Откриха електронен портал в КАТ, край на опашките пред гишетата
  • Откриха електронен портал в КАТ, край на опашките пред гишетата

Електронен портал на КАТ ще сложи край на опашките пред гишетата, съобщиха от столичната полиция. Новата придобивка ще дава възможност на гражданите в реално време да наблюдават в интернет електронните табла в салона. Това може да стане и от мобилен телефон, стига той да разполага с интернет. Сайтът е http://i-kat.org/

Чакащите граждани ще могат да използват безплатен безжичен интернет в залата на КАТ-София, ако разполагат със собствен мобилен компютър или телефон. За тези, които не разполагат с компютър, е поставен специален такъв за свободен достъп. В сайта потребителите могат да се запознаят с информация, съвети и статистика, свързани с дейността на КАТ и пътната безопасност.

Според директора на СДВР Валери Йорданов запазването и следенето в интернет на реда за административно обслужване е една от стъпките за намаляване на корупцията в системата на КАТ: "Първите стъпки са например това, което в момента се презентира, по отношение на запазването на номера за чакане. Съответно имаше една история с купуване и препродаване на номерчета, надяваме се по този начин това да се елиминира".

Системата предвижда още и чакащите граждани да могат да запазват номера чрез SMS.