Драма с продължение: Барбара Василев взе и Павел
Драма с продължение: Барбара Василев взе и Павел / netinfo

Полякинята Барбара Василев, която в края на май скандално, с полиция, съдия-изпълнител и представители на социалните служби, взе 8-годишната си дъщеря Николета от дома на баща й в Асеновград и я отведе в Полша, успя да вземе и сина си Павел, на 7 години, също толкова скандално. Тя изведе момчето от шоурума на "Хюндай" в Пловдив с автомобил с тъмни стъкла. С ескорт майката и детето отпътуваха към София.

Бащата Тодор Василев беше блокиран от полицията на работното му място като приемчик в шоурума, на изхода на Пловдив в посока София.

На място бяха частен съдебен изпълнител, представители на Агенцията за закрила детето и 25 полицаи. Бабата на детето беше агресивна и се опита да не пусне никого в офиса на фирмата. Намеренията на Агенцията за закрила на детето са били Тодор Василев да бъде задържан в петък, но получили информация, че той има планове да замине на море с Павел. По думите на дядото на детето, синът му Тодор е следен от двама цивилни полицаи от Асеновград до Пловдив.

По-късно Тодор Василев беше пуснат и коментира, че отнемането на децата му е престъпление и погазване на законите. Той се закани няколко пъти да съди България пред Европейския съд по правата на човека.

Тодор Василев от Асеновград е баща на двете деца Павел и Николета, за които все още въпросът не е решен - според съдебното решение те трябва да живеят при майка си, но бащата отказва да ги пусне. На 28 май се разигра сцена, при която децата буквално бяха разпъвани между двамата родители, близките, роднините и институциите. Тогава в Полша беше отведена само Николета, а Павел избяга.