Дядо Галактион забрани на лекарите да коментират здравословното му състояние
Дядо Галактион забрани на лекарите да коментират здравословното му състояние / снимка: DarikNews.bg, архив

Няма яснота какво е състоянието на старозагорския митрополит Галактион, който бе настанен в Правителствена болница.

Дарик се свърза с директора на лечебното заведение проф. д-р Любомир Спасов, който заяви, че е изрично помолен от дядо Галактион да не разпространява информация за здравословното му състояние. От Светия Синод също не коментираха.

По-късно вечерта БНТ съобщи, позовавайки се на свои източници в Правителствена болница, че няма следи от отрова в тялото на митрополит Галактион.

Старозагорският митрополит бе приет в болница „Лозенец” вчера, само няколко дни след като лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев разкри, че е бил помолен от покойния вече варненски митрополит Кирил да предупреди митрополит Галактион, че го тровят.

В четвъртък пловдивският митрополит Николай подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изнесената от Константин Тренчев информация за готвено убийство срещу митрополит Галактион. В сигнала се твърди, че същата информация е била „споделена” от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заявил на заседание на Светия Синод, в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че и той е знаел за опит Галактион да бъде отровен.