Дончева: Разводът между Пеевски и Василев има отношение към политическия театър
Дончева: Разводът между Пеевски и Василев има отношение към политическия театър / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Войната Пеевски-Василев доведе до гневното изказване на главния прокурор Сотир Цацаров, че има провал на държавата и на системата като цяло. „Прокуратурата се превръща в един универсален сапун за пране, с който всички искат да си мият ръцете", каза още Цацаров.

"Разводът между Пеевски и Василев има пряко отношение към политическия театър. Олигархическият кръг Доган-Пеевски-КТБ взе властта преди една година и направи правителството. Управлението на този кръг има своите бизнес постижения и откровени политически провали, които предизвикаха негативизма към БСП", заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия Татяна Дончева от "Движение 21".

"Разводът беше свързан с това всеки да си вземе някакви фирми, които може би са общодоговаряни. Второ, част от фирмите се оказаха на Цветан Василев, но с мениджмънт, назначен от Пеевски. Той успя да преметне Василев по трасето, прибирайки фирмите му. Към КТБ виси един голям дълг от 300 млн. лв. на фирми на Делян Пеевски. Тези пари, за да не ги плащат и да използват ресурса си в държавата, те направиха този екшън с банката", обясни Дончева.

"Цацаров е главен прокурор, не за да решава преписки. Той трябва да е наясно, че като кажат, че има опасност за финансовата стабилност на страната, това може би не са празни приказки", коментира Татяна Дончева.

"Това, което произтича от начина на реакция на държавата, е, че у хората се нагнетяват страхове, че по същия начин могат да пострадат и други банки. Точно затова задача номер едно на правителството и БНБ е да овладее тази ситуация", на мнение е Дончева.

Източник: NovaNews.bg

Уважаеми читатели, за 3 дни ограничихме коментарите към статиите на основание Чл.152 „а" от Закона за кредитните институции. След като отново отворихме възможност за Вашите коментари, Ви молим да се въздържате от разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Екипът на сайта си запазва правото да премахва коментари, които счете, че нарушават законовите предписания.