Албена Георгиева бе пусната под домашен арест, за да се грижи за петте си деца.
Албена Георгиева бе пусната под домашен арест, за да се грижи за петте си деца. / Снимка: Дарик-Бургас
Районният съд в Айтос освободи под домашен арест 40-годишната Албена Георгиева, която нападна с греда младши полицейски инспектор от Районното управление на МВР. Пострадалият е 40-годишният Тошко Тодоров. Той е настанен в отделението по неврохирургия на бургаската болница с комоцио.
 
Роми нападнаха полицай в Айтос

В късния следобед вчера заедно със свой колега той пристигнал в ромската махала в Айтос, за да потушава битов скандал между роми на ул. "Крали Марко". Тодоров бил ударен по главата с греда от Албена Георгиева. Съпругът й - 43-годишният Атанас, пък ударил другия униформен служител с 30-сантиметрова дървена летва. Двамата роми бяха задържани по-рано в четвъртък.

72 часа арест за мъж и жена, нападнали полицаи с греди

Атанас Демирев вече е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Снимка: Дарик-Бургас

Прокуратурата настоя и на двамата да се наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, като магистратите обосноваха искането си с изключително високата обществена опасност на обвиняемите. „Не ми се мисли, ако срещу тях беше обикновен гражданин“, коментира прокурор.

Съдът остави под стража Атанас, но освободи Албена от ареста. Пред съда тя каза, че трябва да се грижи за петте си деца.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.