Депутатите на Бареков подкрепили Борисов, за да го избавят от ДПС
Депутатите на Бареков подкрепили Борисов, за да го избавят от ДПС / снимка: БГНЕС

БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Това е казал лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, по време на Четиридесетия конгрес на ЗНС, на който е бил гост, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите на Бареков дадената за Борисов подкрепа вчера не е била плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС.

"Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов, за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", е заявил Николай Бареков.

"Бойко Борисов получи доверието на най-много български граждани. Ние също сме на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер. На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", е подчертал евродепутатът.

Николай Бареков е пожелал на земеделците да постигнат обединение.