Депутат от РЗС заля с вода бивш съпартиец, Цачева го отстрани за три заседания
Депутат от РЗС заля с вода бивш съпартиец, Цачева го отстрани за три заседания / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Депутат от РЗС заля с вода в парламента бивш съпартиец
37283
Депутат от РЗС заля с вода в парламента бивш съпартиец
  • Депутат от РЗС заля с вода в парламента бивш съпартиец

Бивши съпартийци се спречкаха в пленарната зала на парламента по време на разискванията по искания от премиера Борисов вот на доверие към правителството. Емил Василев от РЗС плисна чаша с вода в лицето на доскорошния си съпартиец Тодор Великов, заради писмо, което независимият депутат четеше от трибуната.

Великов намекна, че Василев е автор на критичното писмо до лидера на РЗС Яне Янев.

Парламентарният председател Цецка Цачева отстрани за три заседания Емил Василев от залата. Той не пожела да напусне и Цачева даде 5 минути почивка, в която убеди избраника да излезе от залата.

Депутат от РЗС заля с вода бивш съпартиец Цачева го отстрани за три заседания
netinfo

В писмото Янев предлага да предостави 100 хил. лв. за финансиране на кампанията, от които 50 хил. лв. да са под формата на личен заем на члена на РЗС. За това трябвало да бъдат подписани и съответните документи, задължаващи сумата да бъде върната. "Само напълно луд или авантюрист би приел такава оферта", се казва в писмото. И се допълва, че предложената схема е абсурдна гаранция за лоялност и поставя в зависимост от незнайно кого.

Василев, който обяви 24-часова гладна стачка в знак на протест срещу негови данни, че управляващите "купуват подкрепа" от различни депутати за вота на доверие, беше раздразнен от прочетено от Тодор Великов писмо.

"Моля ви, г-н Василев, не гладувайте, това води до ниски нива на кръвната захар, което води до озлобяване, а ако се повтаря и до затъпяване", каза от трибуната след почивката здравният министър Стефан Константинов, който взе думата, за да отчете дейността си.

Емил Василев е член на РЗС, а Тодор Великов преди време напусна партията на Яне Янев.

Депутат от РЗС заля с вода бивш съпартиец Цачева го отстрани за три заседания
netinfo

Репортаж от атмосферата в парламентарната зала можете да чуете в прикачения звуков файл