Ден 87-ми, протестите срещу властта продължават
Ден 87-ми, протестите срещу властта продължават / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Ден 87-ми, протестите срещу властта продължават
66331
Ден 87-ми, протестите срещу властта продължават
  • Ден 87-ми, протестите срещу властта продължават

За 87-ма поредна вечер недоволни от управлението на кабинета „Орешарски" излязоха на улицата с искане за оставка и предсрочни избори.

По традиция протестиращите се събраха около 19:00 ч. на площад „Независимост", между Министерски съвет, Президентството и Бившия партиен дом.

Около 20:00 ч. хората потеглиха на обичайното протестно шествие към парламента.

Протестиращите не бяха много, но вероятно това е заради поредицата от почивни дни. Те изразиха недоволството си от това, че хората са започнали да се отказват, но изразиха надежда през делничните дни силата на протестите да се върне.

Чуваха се скандирания „Оставка" и „Червени боклуци". Бяха и момичетата и момчетата с тъпаните, които дирижират скандиранията на протестиращите.

Пред парламента хората освиркваха, викаха "Оставка" и по-късно изпяха националния химн. Малко преди 21:00 ч. повечето протестиращи се разотидоха.

Полицейското присъствие беше слабо и тази вечер, както и вчера. Полицаите бяха със светлоотразителните жилетки „Антиконфликт".

Вече е активен и сайт, който цели да преброи искащите оставката на правителството и нови избори noviizbori2013.com. На сайта може да се гласува и с искане за граждански контрол на всяко следващо управление.