Делото срещу Баретата най-накрая тръгна на втора инстанция
Делото срещу Баретата най-накрая тръгна на втора инстанция / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

След редица неуспешни опити делото срещу Златомир Иванов-Баретата най-накрая тръгна на втора инстанция. Процесът, в който Иванов е обвинен за ръководене на престъпна група от 20 души за наркотрафик, известна като "Фирмата", започна с нов председател на съдебния състав Вера Цветкова, която замества вече отстранения от длъжност Веселин Пенгезов.

Делото започна с разпит на осъдения за убийство Тихомир Георгиев-Боксьора, чиито показания бяха използвани и от първата инстанция на съда. Днес обаче Тишо Боксьора даде коренно различни обяснения пред магистратите, като заяви, че са му предлагани 10 хил. лв. и "оправяне" на обвиненията, за да натопи групата на Златко Баретата. Натискът бил оказан от Димитър Вучев-Демби.

"Сега давам показания по съвест, защото тези хора са невинни", заяви Боксьора. На 29 януари 2013 г. Златомир Иванов-Баретата беше прострелян на влизане в Съдебната палата за заседание по същото дело пред Апелативния съд. Днес той прекрачи входа на палатата, съпровождан от солидна охрана.