ДАНС започва проверка за теч по случая „Бисеров
ДАНС започва проверка за теч по случая „Бисеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ДАНС започва проверка за теч на информация в ГДБОП по случая „Бисеров"
68083
ДАНС започва проверка за теч на информация в ГДБОП по случая „Бисеров"
  • ДАНС започва проверка за теч на информация в ГДБОП по случая „Бисеров"

В ДАНС започна вътрешна проверка във връзка с твърдения за нерегламентирано предоставяне на класифицирана информация.

Междувременно шефът на ДАНС Владимир Писанчев категорично отрече да е вярна информацията, че генерал от агенцията лично е ходил в дома на Ахмед Доган, за да го информира за скандала с Христо Бисеров.

Пред журналисти Писанчев обясни, че в момента се извършва проверка дали има теч на информация по разследването срещу Бисеров и, когато тя приключи резултатите ще бъдат оповестени. Той обясни, че материали по разследването е имало в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, която наскоро премина от МВР под шапката на ДАНС.

Разпространената в медиите информация, че генерал от ДАНС лично е ходил в сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Бояна, за да му предостави секретна информация от разработката по случая „Бисеров", шефът на Агенцията Владимир Писанчев коментира така: „В ДАНС нямаме генерали, дами и господа. Какво да кажа? Това е абсурдно, че някой е отишъл в сараите... По-скоро е имало материали в една новоприсъединена служба към ДАНС отпреди една година и ще видим какво е направено там. Затова правим проверка в момента".

Въпреки че ГДБОП допреди месец беше все още под ръководството на МВР, главният секретар на силовото ведомство Светлозар Лазаров и вътрешният министър Цветлин Йовчев казаха, че не са знаели за разработката.

"Аз не мога да знам ДАНС кого проверява. В кабинета на г-н Бисеров съм бил в качеството му на заместник-председател на Народното събрание, както съм бил и в кабинета на г-н Миков в качеството му на председател на Народното събрание.", заяви Лазаров.

"Аз мисля, че в случая ДАНС са си свършили точно работата по закон. В момента, в който са получили сигнал, са го предоставили по компетентност на главния прокурор, те са длъжни да направят това и нищо друго, извън това, не е било необходимо да бъде правено", обясни в кулоарите на парламента Йовчев.

В крайна сметка председателят на ДАНС Владимир Писанчев заяви, че веднага щом стане ясно дали има теч на информация по линия на бившата вече ГДБОП, чиито служители наскоро преминаха под шапката на ДАНС, тя ще бъда публично оповестена.