/ БТА
Борислав Сарафов няма да отиде на изслушване в парламентарната комисия "Нотариуса".

И.д. главен прокурор уведоми за това председателят на комисията с писмо.

Казусът с Нотариуса: Прокурори се оплакаха от оказан натиск

Сарафов
трябваше да бъде изслушан относно "данни и информация за групи за влияние в прокуратурата и предприети мерки от страна на ръководството на прокуратурата“.

В писмото и.д главен прокурор посочва, че именно в периода след встъпването му в длъжност са предприети активни действия по изясняване ролята на Мартин Божанов и негово нерегламентирано въздействие в служебната дейност на действащи магистрати.

„...Намирам за абсолютно неприемливо отправянето на неподкрепени с факти и доказателства коментари и обвинения към българските магистрати от страна на част от народните представители във формата на председателстваната от Вас временна комисия. В рамките на проведените до момента заседания магистрати бяха унижавани публично с цел постигане на лични, политически и други интереси. Нещо повече, някои от народните представители открито преминават границите на добрия тон и възпитание“, пише още Сарафов.

 



Бившият главен прокурор Сотир Цацаров също е отклонил поканата да участва в изслушването пред парламентарната комисията по казуса "Нотариуса".

Поканата е отклонил и неговият наследник на поста Иван Гешев, който е обяснил отказа си с ангажименти в чужбина.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня