България е твърде малка, за да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни
България е твърде малка, за да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни / снимка: Движение АБВ

България е твърде малка да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни. Това каза в Плевен Георги Първанов от АБВ.

„Всяко изпълнение на Николина, всеки неин спектакъл издигат националното ни самочувствие, укрепват нашето достойнство и ни правят горди, че сме българи. Аз съм тук не само заради възхищението и респекта от нейните чудесни изпълнения, а да изразя категоричната и ясна безусловна моя подкрепа на Ивайло Калфин, на АБВ, на каузата, която днес Николина Чакърдъкова олицетворява”, заяви Георги Първанов по време на поредния концерт от турнето на Николина Чакърдъкова, който се състоя в Градската градина в Плевен.

„Да съхраним българското” - наистина започваме и заради емоцията, тръпката, както биха казали младите хора, с нашата българска музика. Какво по-естествено от това ние да се преборим, да защитим правото си да гледаме, да слушаме българска музика от националния ефир - ние заставаме зад тази идея. Ще се опитаме да разширим тази идея и с други каузи, с други кампании и инициативи - да защитим българската книга, да съхраним българския театър, кино, изкуство, да защитим чистотата на българския език - това не е празна фраза, защото разхождайки се из големите градове рядко ще срещнете надпис на български език”, заяви още Първанов.

Първанов изтъкна, че това не може да се случи в никоя съседна държава. „Да защитим и съхраним българското означава да възродим българската икономика, да купуваме българското производство. Това означава и да възродим и съхраним българската гора и природа, които са подложени на изключителни изпитания - от Черноморието, което продължава да се застроява с бетонните комплекси, до безогледната сеч в нашите красиви планини”, каза той.

„Спомних нещо, което съм казал преди много години, но то и сега е актуално - България, уважаеми сънародници е твърде малка, за да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни - с нашите различни интереси, емоции, чувства и желания. Ще постигнем своята кауза с единение, в съединението е силата, както са ни го завещали нашите предци”, каза още лидерът на АБВ.

Новини от Плевен