Бъчварова за случая с ТВ7: Полицаите знаят, че малко са прекалили
Бъчварова за случая с ТВ7: Полицаите знаят, че малко са прекалили / снимка: БГНЕС

Случаят с ТВ7 приключи вчера. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти.

„Сама се уверих каква е ситуация през ТВ 7, може би час след това имах пълната картина и затова приех двете подадени оставки", добави Бъчварова.

Оставки в МВР заради казуса с ТВ7

След казуса с ТВ7 на 29 април оставки подадоха началникът на Шесто РПУ в София и заместник-директорът на СДВР.

Решението за увеличаване на полицейското присъствие пред ТВ7 е взето от полицейските ръководители на място. Струпването на полицаи не е било от желание да се влияе на медиите, а да се постигне спокойствието на гражданите,
посочи вицепремиерът.

По думите на Бъчварова полицейските началници са повикали повече хора с желанието да се справят със ситуацията. Ние много говорим, че е необходимо повече полицейско присъствие по улиците, но понякога това може да доведе до по-крайни прояви. Да се намери балансът винаги е трудна задача, добави тя.

Полицаите знаят, че малко са прекалили, но това са наши вътрешни отношения, които ще изясним, за да работим по-добре.

Бареков за събитията в ТV7: Костинброд е изцяло моя заслуга

Не виждам никаква преднамереност, насочена към медията в тяхната активност.
Започнало е с изземане на вещите с най-висока стойност. Не знам дали това е било най-правилното решение и затова са се насочили към сървърите на телевизията. Доволна съм че успяхме да овладеем ситуацията, допълни министърът.

Източник: БТА