Вицепремиерът Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов / БГНЕС, архив
"Българската петролна и газова асоциация изразява остро възмущение от манипулативните твърдения и откровените лъжи, изказани на днешната пресконференция на вицепремиера Валери Симеонов и представители на няколко неназовани фирми за търговия с горива по адрес на всички големи вериги в България" - това се посочва в позиция на асоциацията, цитирана от БТА.

Валери Симеонов обяви, че се намесва в "патакламата" със Закона за търговия с горива

От БПГА настояват Валери Симеонов да сезира компетентните органи и да им предостави конкретни данни и факти за неправомерни действия на който и да било от членовете на БПГА, вместо да използва властовата си позиция за публично очерняне на големи международни компании.

"Недоумяваме как икономически вицепремиер, а в лично качество и бизнесмен, не е наясно с разпоредбите на Наредба 18 от 13.12.2006 г. за отчитане на продажби в търговските обекти с фискални устройства", пишат от асоциацията.

Малките търговци на горива протестираха срещу новия Закон за търговията с горива

"Буди учудване и фактът, че държавен ръководител, отговорен за икономическата политика, проявява непознаване както на данъчната нормативна уредба, така и на принципа на действие на онлайн-връзката на търговските обекти с НАП", отбелязват още от БПГА.