Борисов за първия ден на НС: Невероятен спектакъл
Борисов за първия ден на НС: Невероятен спектакъл / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов за първия ден на НС: Невероятен спектакъл
64132
Борисов за първия ден на НС: Невероятен спектакъл
  • Борисов за първия ден на НС: Невероятен спектакъл

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов определи като невероятен спектакъл първия ден на 42-рото народно събрание. Той съобщи, че ще внесат искане за касиране на вота.

Борисов посочи, че нарочно народните представители на Атака не са се регистрирали в първия пленарен ден, защото така се намалява кворумът в пленарна зала. „И тогава вече гласовете на БСП и ДПС са достатъчни, за да направят и правителство, и всички комисии да си избират. И всички комисии, които са направени, са си тройна коалиция", каза Борисов.

Уговорката на трите партии е да не се регистрира Атака, за да може да им стигнат гласовете на БСП и ДПС да изберат председател на парламента, смята Борисов. Той попита кога е избиран парламентарен шеф с под 120 депутатски гласа и не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента.

„Като не се регистрираме в парламента, сега ще видим как Атака трябва да им даде три-четири души, за да направят правителство", каза той.

Като не се регистрираме в парламента, сега ще видим как Атака трябва да им даде три-четири души, за да направят правителство

- Бойко Борисов

На въпрос какъв сценарий ще измислят, когато се стигне до гласуване на правителство с мандата на Коалиция за България, Борисов каза: „Същият, само че те трябваше днес да не го правят, да стане толкова ачик работата, а трябваше да го оставят за гласуването на кабинет. Сега не знам, като ние не се регистрираме, когато се избира кабинет и Атака не се регистрира, значи тогава няма този кворум, за който говорят и тогава вече ще се покажат три-четири депутата отнякъде".

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че ще предложи правителство във всички случаи, след като бъде връчен мандат на партията от президента на страната.

Той посочи, че ще разговаря с държавния глава как да се съкратят сроковете, защото по думите на Борисов предложеният от него кабинет ще е само за българските граждани, за да знаят те какъв кабинет би предложил.