/ netinfo
Премиерът Бойко Борисов сподели, че е възмутен от свалянето на протестния билборд на полицейския синдикат и предложи да се предостави за изразяване на недоволството на служителите на реда билборд, предназначен за европредседателството. От Синдикалната федерация съобщиха, че оценява, но няма да приемат предложението и заявиха, че биха желали да се срещнат с министър-председателя. От организацията поставиха билборд като форма на протест срещу заплатите и условията на труд в системата на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Въпреки че контрактът за съоръжението бил до 15 януари, протестният призив бе свален. От фирмата за външна реклама обясниха, че са били подведени и бил нарушен договорът.

"Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите", заяви Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Полицаите продължават да недоволстват, свалиха протестните им билбордове
 

БГНЕС


"Утре ще се видя с тях, но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", каза Борисов.

"Всички билбордове да се дадат", обърна се премиерът към министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. "Който каквото има лошо да каже, да може да го сложи и да се каже", заяви Борисов. По думите на премиера няма нужда да се рекламира България, "а ще се покажем това, което сме".

"Метрополис": Свалихме билборда на полицейския синдикат, защото бяхме подведени

"Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и, когато защитаваме особено кохезионната политика, искам да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така че не само че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ. Това са обществени пари и мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите", посочи Бойко Борисов.

БГНЕС

 

Правителството направило необходимото за полицаите, убеден е вътрешният министър

"Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда - от 3 млрд лв. на горе, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая. Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме", коментира още премиерът.

Синдикатите в МВР спират говоренето с билбордове, искат среща с Борисов

Представителите на полицейския синдикат заявявиха, че предпочитат да спрат говоренето през билбордове и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя, за да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.
 
БГНЕС, Фокус