Борисов: Патриотите и РБ трябва да са благодарни на ДПС, че са на власт
Борисов: Патриотите и РБ трябва да са благодарни на ДПС, че са на власт / снимка: Нова телевизия

„Ако данъците не бяха останали същите, ГЕРБ нямаше да остане на власт".

Това коментира пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

Така министър-председателят припомни случая, когато от ДПС осигуриха кворум за гласуването на данъчните закони.

По думите му именно затова Патриотите, Реформаторите и АБВ трябвало да са благодарни на ДПС, че са на власт сега.

Борисов добави, че няма намерение да се кандидатира за президент:

„Работя по 20 часа на ден. След още три години по този начин нищо няма да ми се гледа, затова трябва да се спре с въпросите дали ще се кандидатирам за президент".

Премиерът добави, че правителството върши „огромна работа" по линия на борбата с контрабандата и корупцията и тази година са влезли с 2 млрд. лв. повече в бюджета.

„Това не се дължи само на Ваньо Танов, а на цялата система, която направихме", изтъкна министър-председателят, като поясни, че всеки ТИР се наблюдава онлайн от влизането му на границата до крайната му точка.

„Искам да уверя контрабандистите, които си мислят, че това е временно, че не са прави. Много ни се услади, защото когато влизат повече милиарди в бюджета, сивият сектор се свива, а имаш пари да дадеш и на пенсионерите", добави премиерът.

Относно взаимоотношенията си с ДПС, той посочи, че когато Делян Пеевски напусне партията, тя ще стане удобна за разговор: "В този момент няма партия, която да не им каже „Добър ден" и да не си понесе негативите".

Борисов обясни, че няма намерение да сменя министри в близките месеци.

"Кредит нямам, заплатата ми стига. От 15 години не съм влизал в магазин - като ми трябва нещо, пращам детето", каза още премиерът.

Източник: Novanews.bg