Борисов обсъждал с ЦРУ операция „Октопод
Борисов обсъждал с ЦРУ операция „Октопод / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Борисов обсъждал с ЦРУ операция „Октопод"
29502
Борисов обсъждал с ЦРУ операция „Октопод"
  • Борисов обсъждал с ЦРУ операция „Октопод"

Директорът на ЦРУ Леон Панета пристигна на посещение в София. По време на срещата си с премиера Бойко Борисов Пенета е обсъдила операция „Октопод". Пенета е уверил Борисов в силната подкрепа на САЩ в борбата с корупцията у нас и осигуряването на сигурността на страната, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. 

Директорът на ЦРУ Леон Панета е предал послание от президента на САЩ Барак Обама на българския министър-председател. „И аз уверих премиера, че ще продължим да правим всичко възможно, за да спомогнем доброто сътрудничество, особено в усилията в борбата с корупцията и за установяване на по-голяма сигурност тук, в България", заяви Панета.

Премиерът Бойко Борисов беше доста лаконичен в изказването си: „Това, което направи правителството в борбата с престъпността и корупцията мисля, че ясно беше оценено".

Подробностите около срещата разказа вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него реформата в разузнавателните служби не е обсъждана. Въпреки това Цветанов беше категоричен: „МВР няма да допуснем да се превръща в поредния експеримент, който трябва да бъде приложен към служителите, защото само мога да дам като равносметка - за миналия мандат бяха проведени две диаметрално противоположни реформи, което доведе до една по-ниска ефективност и една демотивация в служителите, и една несигурност".

Според Цветанов заради множеството полицейски акции у нас се е повишило доверието към страната ни в международен план.