Борисов: Има достатъчно годни доказателства за задържаните „Октоподи
Борисов: Има достатъчно годни доказателства за задържаните „Октоподи / Sofia Photo Agency
Борисов: Има достатъчно годни доказателства за задържаните „Октоподи"
26239
Борисов: Има достатъчно годни доказателства за задържаните „Октоподи"
  • Борисов: Има достатъчно годни доказателства за задържаните „Октоподи"

„Фактът, че и на тази инстанция има задържани, означава, че са събрани достатъчно годни доказателства към момента" - така премиерът Бойко Борисов коментира вчерашното решение на Софийския апелативен съд да освободи трима от петимата задържани като част от акция "Октопод".

Ето какво още каза той пред журналисти в Народното събрание: „На предишния съдебен съвет поех ангажимент да не коментираме действията на съда. Така са преценили, така са действали. Това, че и на тази инстанция има задържани, означава, че са събрани достатъчно годни доказателства към момента. Има време в процеса на производството да се съберат. Мисля, че няма грешка, факт е, че е на няколко инстанции, а и тези, които са освободени, са с 20 000 лева гаранция. Няма да коментирам повече, казах защо".

На въпрос дали докато е бил главен секретар на МВР, е упражняван натиск върху министерството Алексей Петров да не бъде разработван, след като 10 години е бил оперативно интересен, Бойко Борисов отговори: „Министрите на вътрешните работи назначават агентите под прикритие, не главните секретари".

Борисов Има достатъчно годни доказателства за задържаните Октоподи"
netinfo