Борисов: Гражданите да станат очи и уши на службите
Борисов: Гражданите да станат очи и уши на службите / netinfo

Гражданите трябва да сигнализират на службите за всякакви нарушения на обществения ред и да свидетелстват без притеснения при случаи на стрелби и убийства. Това каза кметът на София Бойко Борисов пред участниците в отчетното събрание на национално сдружение „Безопасност и охрана”, след като получи плакет и беше избран за почетен член на организацията.

Коментирайки последните стрелби Борисов подчерта, че кметовете от ГЕРБ ще бъдат задължени да помагат в борбата с престъпността в цялата страна и препоръча в същата битка да се използват 30-40 хиляди души, които вече не са в структурите на МВР, НСО и други съсловни организации, защото са подготвен кадри. Ето какво още каза Борисов.

Убеден съм, че МВР винаги е имало най-чистите желания и амбиции да се справи с престъпността, но това трябва да се случи, когато цялото общество го иска, съответно не само да го иска, да работи в тази посока. Гражданското общество трябва да се раздвижи. Неговата непримиримост. Тук видяхте има доста офицери, които са се занимавали с тази дейност. Ще ви кажа, че например в Швейцария, Израел, най-голямата агентурна мрежа са гражданите. Всяко нещо, което се забележи, се донася на службите и никой не го е страх, че е доносник или, че топи някого, точно обратното. Като се започне от елементарното и се стигне до стрелба пред МОЛ-а, няма свидетели – хиляда души там