Борис Велчев: Роман Василев трябва да бъде наказан
Борис Велчев: Роман Василев трябва да бъде наказан / Sofia Photo Agency
Борис Велчев: Роман Василев трябва да бъде наказан
27737
Борис Велчев: Роман Василев трябва да бъде наказан
  • Борис Велчев: Роман Василев трябва да бъде наказан

Роман Василев сбърка и трябва да бъде наказан. Това заяви главният прокурор Борис Велчев. Той обаче го защити като професионалист и подчерта, че няма да допусне само за това да се провали цялата му кариера на заместник градски прокурор.

Главният прокурор съобщи, че в инспектората на Върховна касационна прокуратура от вчера е постъпил сигнал за поведението на Роман Василев по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев и че се работи по него. Велчев коментира, че оценката му за поведението на Василев е силно отрицателна и той я е изразил още същия ден. „Мисля, че той сбърка и трябва да бъде наказан", заяви главният прокурор и двукратно подчерта: „Друг е въпросът, че аз по никакъв начин няма да приема цялата кариера на един прокурор, цялата му професионална биография да бъде поставена на карта само заради една изпусната реплика".

На въпрос дали са нарушени етичните правила или става дума за нещо по-сериозно, Велчев отговори, че Висшият съдебен съвет и инспекторатът трябва да си свършат работата по този въпрос, но че също така е известно огромното натоварване, на което е подложен Роман Василев и огромната работа, която той върши като заместник градски прокурор.

Велчев отказа да съобщи дали има дела и дали се очакват обвинения срещу нови трима министри от кабинетаСтанишев" - Пламен Орешарски, Асен Гагаувоз и Джевдет Чакъров.