Боби Цанков имал 12 влезли в сила присъди
Боби Цанков имал 12 влезли в сила присъди / снимкa: Sofia Photo Agency
Боби Цанков имал 12 влезли в сила присъди
24894
Боби Цанков имал 12 влезли в сила присъди
  • Боби Цанков имал 12 влезли в сила присъди

Убитият Боби Цанков е имал 12 влезли в сила присъди за измами от Софийския районен съд. Повечето от тях са условни. Това съобщи районният прокурор на София Александър Налбантов. След смъртта на скандалния радиоводещ е прекратено едно висящо дело за разпространение на нелегален софтуер. Ето какво още каза Александър Налбантов:

„Боби Цанков има 12 влезли в сила осъдителни присъди. Повечето от присъдите са условни. Всичките са за измами и едно дело за длъжностно присвояване".

Има ли висящи, които прекратявате сега след смъртта му, които още не са влезли в сила?

Има само едно дело. То не е за измама, а за разпространение на нелицензиран софтуер.

Всичките 12 присъди на Боби Цанков са споразумения, предложенията за които са внесени от прокуратурата и съдът само ги е одобрил, след като Цанков се е признал за виновен и е обезщетил пострадалите със сумата, с която ги е измамил. Това обясни за Дарик председателят на Софийския районен съд Красимир Влахов.

НПК изисква при една условна присъда, втората вече да е ефективна. Влахов обаче обясни, че Наказателно-процесуалния кодекс позволява това, тъй като когато лицето е извършило множество престъпни деяния, но към момента на извършване на всяко следващо не е имало присъда, тогава се извършва комулация и не е необходимо да влиза в затвора.