Благословии и реплики от шлагери в дебата по вота
Благословии и реплики от шлагери в дебата по вота / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Благословии и реплики от шлагери в дебата по вота
37276
Благословии и реплики от шлагери в дебата по вота
  • Благословии и реплики от шлагери в дебата по вота

С благословия и пожелания за успех започнаха дебатите по искания от премиера Бойко Борисов вот на доверие. Снежана Дукова от ГЕРБ се обърна към премиера Бойко Борисов като заяви, че управляващите са обречени да успеят. „Какви са тези кинопрегледи”, репликира Петър Курумбашев от БСП.

„Позволете ми преди да направя своето изказване, да ви поздравя г-н министър председател, вас и вашия кабинет, за изключителното политическо мъжество, характер и воля, рядко разпознаваеми в нашите политически среди, да заявите своята непоколебимост за ясно дефинирани цели да продължи реформаторското и европейско управление на България. Без мимикрия, без политически инсинуации и страхове от извиване на ръце и компромати на изчезващи политически видове и субекти”, обърна се от трибуната Дукова.

„Уважаеми, господин министър-председател, днес, повече от когато и да било искам да заявя - ще успеем, обречени сме да успеем. И днес заявяваме - продължаваме. Желая ви успех на Вас и Вашия кабинет. Бог да Ви благослови в името на България”, завърши обръщението си тя.

 

„Аз не очаквах, че ГЕРБ ще открие дискусията с този кинопреглед като от началото на 70-те години”, репликира в отговор Петър Курумбашев. „Ние не сме попаднали тук на семинар за детски учителки, а става дума за това, че шефът на митниците обвинява вътрешния министър, че прикрива контрабанда. И вътрешният министър няма време около един месец да каже дали това е истина или не. В същото време ние тук слушаме госпожа Дукова, която успява да ни каже какво е светлото бъдеще и как ние ви вярваме, господин премиер, с партийни реплики от типа „Ти вярна си, дори когато съгрешиш”, коментира той.

По-късно по време на дебатите председателят на Народното събрание Цецка Цачева отстрани депутата Драгомир Стойнев от Коалиция за България от заседанието на парламента и обяви 30 минути почивка. „На всички е ясно от какво е продиктуван вотът на доверие - да се прикрие контрабандата в България и да се защити лобизмът”, заяви преди това депутатът от левицата.