Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС
Няма да има проверка по случая "ЦУМ-гейт". Това решиха 18 магистрати на пленума на Висшия съдебен съвет. Според членовете на съвета, ако се приеме  това предложение, би се  уронил престижът на главния прокурор. Сотир Цацаров каза, че не е нарушил закона и служебните си задължения.

Бизнесмен твърди, че е бил заплашван от главния прокурор (ВИДЕО)

„Не съм упражнявал натиск върху прокурори, дори съм отказал да упражня натиск. Лицата, с които съм се срещал, не са обвиняеми, подсъдими или криминално проявени. Тезата, че са разследвани, е резултат на неосведоменост. Няма от какво да се срамувам, не съм бил на тайна среща в София”, каза Цацаров.

Цацаров: Няма натиск върху издателя Сашо Дончев

Председателят на ВКС Лозан Панов
БГНЕС



Преди да започне заседанието на пленума на ВСС председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов каза, че трябва да има някаква реакция относно срещата в ЦУМ между Цацаров, Сашо Дончев и Георги Гергов. Той допълни още, че се готви „костинбродски сценарий” във връзка с предстоящите избори за нови членове на ВСС.
 

Лозан Панов очаква ВСС да обсъди казуса "ЦУМ-гейт"

Младежи се появиха на протест пред ВСС с агнешки главички в ръка
БГНЕС

Малко преди да започне пленумът на Висшия съдебен съвет група млади момчета застанаха пред сградата с маски на клоуни и агнешки главички в ръка. Те запазиха мълчание по време на протеста си пред сградата на кадровия орган на Темида.