Атака: В България нахлуват не бежанци, а пришълци и ислямисти
Атака: В България нахлуват не бежанци, а пришълци и ислямисти / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Атака: Това, което нахлува в България, не са бежанци, а пришълци и ислямисти
70220
Атака: Това, което нахлува в България, не са бежанци, а пришълци и ислямисти
  • Атака: Това, което нахлува в България, не са бежанци, а пришълци и ислямисти

На фона на дебатите за вота на недоверие и меренето на данни и цифри от статистиката за престъпленията и акциите, от „Атака" за пореден път застанаха със собствена позиция по проблема с бежанците. Тезата представи депутатът от „Атака" Магдалена Ташева. Тя наблегна на каналите за вкарване в страната на бежанци, които народният представител определи като „пришълци".

Ташева е и единственият народен представител от националистите, които взе участие в дебата след повече от два часа от началото на извънредното заседание:

„Искам да внеса малко разсъдък в това стълкновение между лявото и дясното за т.нар. бежанци. Хайде, прочетете си Конвенцията, прочетете си и българските закони, за да разберете най-после, че в България бежанци няма. Това, което нахлува в България, не са бежанци, а имигранти, ислямисти от лагерите на Сирийската свободна армия по турско-сирийската граница от турска страна", заяви Ташева.

Ние всички виждаме как те прииждат заедно със знамето на Сирийската свободна армия, то се вее из т.нар. бежански лагери или разпределителни центрове, допълни депутатът от „Атака".

„И в Елхово, и в Пъстрогор, и в Харманли, и във „Военна рампа" и къде ли не...Това не са бежанци, това са пришълци. Това е преводът на чуждата дума „имигранти". Имаме над 140 деца без придружител, озовали се на българска територия. Че какво по-голяма доказателство е необходимо за това, че става дума за прехвърляне на население от турските трафиканти и българските им колеги от българската страна на границата", каза Магдалена Ташева.

По думите й в момента в България тече поток от черни, мръсни, кървави пари за трафик на хора - едно от най-големите престъпления според Международното право.

„Самите ваши любими бежанци признават това, те признават. Един казва, че е дошъл с 24 000 долара, друг казва, че платил 10 000 долара на глава за прехвърляне на човек, трети казва, че е паднала цената на 800 или 500 долара", допълни Ташева.