Апелативният съд остави Баретата в ареста
Апелативният съд остави Баретата в ареста / cнимкa: Sofia Photo Agency
Апелативният съд остави Баретата в ареста
25760
Апелативният съд остави Баретата в ареста
  • Апелативният съд остави Баретата в ареста

Софийският апелативен съд отказа да освободи от ареста Златомир Иванов-Баретата. Миналата седмица Софийският градски съд постанови домашен арест за Златко Баретата, но апелативната инстанция не потвърди тази мярка за неотклонение.

Преди две седмици стана ясно, че Баретата се нуждае от операция на долните пикочни канали поради заболяване. До този момент обаче той не е излизал от ареста. Градският прокурор Николай Кокинов коментира, че Баретата може да си избере лечебно заведение, в което да бъде опериран, но под охрана.

Кокинов заяви още, че пред съда днес не са били представени нови доказателства, тъй като по това дело разследването е приключило.

Златомир Иванов-Баретата е обвинен в ръководство и организиране на престъпна група за разпространение на наркотици, както и в поръчителство на убийството на Румен Стефанов-Алф. Баретата беше задържан на 6 февруари 2009 г. след като беше обявен за общодържавно издирване. Тогава задържането му беше обжалвано многократно, но без да бъде постигната промяна.