Али Хайредин: Обвиненията към Съюза на мюсюлманите са абсурдни
Али Хайредин: Обвиненията към Съюза на мюсюлманите са абсурдни / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Като абсурдни окачестви обвиненията, насочени от МВР към Съюза на мюсюлманите и към него, председателят на организацията Али Хайредин.

Според главния секретар на организацията Салих Аршински някой има интерес мюсюлманите у нас да не поставят сами дневния си ред. Ръководството на Съюза на мюсюлманите в България даде пресконференция, за да отговори на нападките от страна на МВР, че разпространява радикален ислямизъм.

“Важно е да се подчертае, че самият сайт, за който става въпрос и който е разбит от МВР, не е на Съюза на мюсюлманите. В момента ние работехме да създадем сайт на Съюза на мюсюлманите, но все още такъв не е създаден”, каза още Али Хайредин и допълни, че досега организацията му не е използвала интернет.

Според Аршински разбитите сайтове нямат нищо общо с организацията, която в момента не развива никаква дейност, тъй като няма пари. В момента Съюзът на мюсюлманите в България имал сто членове, които плащали по 10 лева месечно членски внос. По думите на Аршински съюзът се издържал и от дарения, но в момента такива няма.