Александър Томов смята, че Трактора може да свидетелства срещу Станишев
Александър Томов смята, че Трактора може да свидетелства срещу Станишев / снимка: Sofia Photo Agency
Александър Томов предположи, че Трактора може да свидетелства срещу Станишев
26265
Александър Томов предположи, че Трактора може да свидетелства срещу Станишев
  • Александър Томов предположи, че Трактора може да свидетелства срещу Станишев

Александър Томов отрече да е основният свидетел по делото срещу задържаните при акцията "Октопод" и обясни, че не е бил викан от съда. Според Томов Пламен и Йордан Стоянови, станали известни като "Дамбовците", са работили ефективно и коректно, когато той е бил изпълнителен директор на дружеството "Кремиковци".

Софийският апелативен съд пусна с най-леката мярка за неотклонение "подписка" братята Дамбовци. Същевременно имаше три акции по претърсването на офисите във фирмата "Екометал инженеринг", собственост на двамата братята.

Александър Томов предположи, че Алексей Петров може да свидетелства срещу бившия премиер Сергей Станишев.

„Искам да кажа за Алексей Петров, че трябва ад бъдем почтени към него. Това е било заповед на премиера, това са офицери. Искам да бъдем етични към всичко. Докато съдът не се произнесе, че е престъпник, той е само обвиняем, защото очевидно той се защитава. Аз смятам, че той може да каже истини за заповеди, които са му давани, които могат да покажат тази политическа настройка, която ми се иска да бъде разкрита. Поставете се, ако вие сте офицер от ДАНС и лично премиерът ви заповяда да влезете в ЦСКА, и да разбутате нещата. Премиерът командва офицерите лично, от него ти зависи заплата, съдба", добави Томов.

По думите на Александър Томов, когато става директор на „Кремиковци", дружеството се е охранявало от 160 въоръжени служители:

„Аз я смених, не крия, че това ми доведе много неприятности, заплахи и т.н", уточни Томов.

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров беше заловен при полицейска акция "Октопод", проведена на 10 февруари.