46 туристи ще излетят за Санкт Петербург с извънреден полет от Варна
46 туристи ще излетят за Санкт Петербург с извънреден полет от Варна / БГНЕС
46 туристи ще излетят за Санкт Петербург с извънреден полет от Варна
44881
46 туристи ще излетят за Санкт Петербург с извънреден полет от Варна
  • 46 туристи ще излетят за Санкт Петербург с извънреден полет от Варна

46 от блокираните руски туристи по Южното Черноморие са извозени с автобус до Варна, откъдето ще излетят за Санкт Петербург с извънреден полет на националния превозвач „България ер".

Очаква се тази вечер в 22.30 часа да приключи драмата с руските туристи, които през последните два дни заради анулирани полети не успяха да се приберат в родината си. Групата от Слънчев бряг трябва да излети тази вечер с извънреден полет за Санкт Петербург. 46-е руски туристи, почивали в курорта, бяха извозени следобед със специален автобус до морската столица. От „Алма тур" твърдят, че това са последните изостанали техни туристи, но според справка за закупените билети става ясно, че още десет други руснаци не са издирани, за да отлетят с извънредния полет от Летище-Варна. Това били главно туристи със собствени имоти по Южното Черноморие.

Вероятното поредно напрежение с руските групи се очаква на 26 септември, за когато е планиран полет на „България ер" до Санкт Петербург за група от 180 руснаци, клиенти на „Алма тур".

Други новини от Бургас