4 години затвор за склоняване към проституция
4 години затвор за склоняване към проституция / netinfo

Присъда от 4 години затвор наложи Шуменският районен съд на Сара Сандова. Тя бе призната за виновна за склоняване към проституция, предоставяне на дома си за блудствени действия и склоняване към лъжесвидетелстване. Сандова бе осъдена да заплати и 5000 лева глоба, както и разноските по делото от 460 лева.

В продължение на няколко дни Сара Сандова е държала против волята й Вирджиния Василева и я е накарала да проституира. Освен това Сандова е накарала момичето да даде лъжливи показания пред следовател.

На процеса бе представена тройна психологично-психиатрична експертиза на подсъдимата. Според нея Сара Сандова е вменяема, но все пак е спорен моментът дали няма някакъв вид сексуална зависимост.

По-рано във връзка със случая до всички медии в Шумен бе изпратено писмо от директора на общинска дирекция "Социално подпомагане"–Шумен Симона Паносиян, в което се казва: „Молим ви да преустановите публикациите в медиите по случая „Сандова” поради факта, че това поражда стрес у нейните деца и оказва негативно влияние върху психическото им развитие”.

След проверка на Дарик се установи, че писмото до медиите е пратено без знанието и съгласието на Галина Дончева - директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”, която е пряк началник на Симона Паносиян.

За Дарик тя заяви, че осъжда действието на Паносиян и подкрепя медиите в тяхното право да информират обществото. Тя припомни, че благодарение на журналистите случаят е стигнал до отдел „Закрила на детето". В момента три от децата на Сандова са под наблюдението на служители на агенцията.

Това е второто дело срещу съдържателката на нелегалния публичен дом. Преди време тя бе осъдена на 3,5 години затвор по същото обвинение, но за друг случай.

Организираният от Сандова публичен дом е функционирал близо 10 години. Бордеят се помещавал в гарсониерата на Сара на бул. “Славянски” № 5 в Шумен. От услугите на момичетата в публичния дом са се възползвали най-вече ученици, които ходили там в голямото междучасие, както и войници в отпуск.

Сара Сандова бе арестувана по сигнал на живеещите в блока нейни съседи. По време на ареста освен Сандова, били хванати и някои от клиентите на публичния дом, както и жрици на любовта, които са работили в бордея.

46-годишната Сара Сандова е бивша преподавателка по руски език в Шуменския университет. Тя е майка на четири деца, които в момента са при нейни роднини.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Шуменския окръжен съд.

Други новини от Шумен