Юниливър спира производството на маргарин в Добрич
Юниливър спира производството на маргарин в Добрич / netinfo
Фирма "Юниливър" се изтегля от Добрич. От компанията обявиха, че производството на маргарин ще бъде пренасочено към Румъния.

"Юниливър–България”, част от "Юниливър груп", информира своите служители, че ще прехвърли българското производство на марката "Калиакра" в Румъния като част от стратегията на компанията в световен мащаб за съсредоточаване на производствената си дейност в избрани стратегически обекти, съобщават от пресслужбата на фирмата. Това според "Юниливър" ще подпомогне растежа на компанията в дългосрочен план.

Производството на "Юниливър" във фабриката в Добрич, което е част от индустриалната платформа "Калиакра", се преустановява от днес. Маргарините "Рама" и "Калиакра" вече ще се правят в център на "Юниливър" с по-високи технологични мощности в град Плоещ, Румъния. Там се произвежда голяма част от продуктите от известните марки на компанията, включително "Рама" и "Кнор".

В момента се водят преговори между ръководството на фирмата и синдикатите за програмите за преквалификация и компенсационните пакети за персонала, научи Дарик. В "Юниливър" работят 70 души на трудови и 30 – на срочни договор.

Други новини от Добрич